טיולים

14/04/2025-
20/04/2025
בין שתי ערים – מילאנו וטורינו וגם קצת ביניהן. מילאנו היא מרכז: כלכלי, תרבותי ומובילה בעיצוב ואופנה. טורינו, עיר אלגנטית עם שדרות רחבות, מבנים מרשימים, מוזיאונים וארמונות, שוקולד מעולה וקפה נפלא. תכנית עשירה ומגוונת, הכוללת תחומי עניין שונים ורבים, שיתנו לנו הצצה מרתקת לאזור זה. מקצת המקומות בהם נבקר: ⬅️ לה סקאלה (בית האופרה). ⬅️ מוזיאון הנעליים בויג'באנו (כאן המציאו את נעלי העקב). ⬅️ הסעודה האחרונה של ליאונרדו דה וינצ'י (לראות במציאות לא בתמונות). ⬅️ קרן פראדה (לא מה שאתם חושבים). ⬅️ שכונת נאבילי (השכונה הססגונית ותעלות המים). ⬅️ מקדש דמנהור (מקדשים מתחת לאדמה, למה?). ⬅️ גלריית בררה לאמנות (וגם אזור שוקק חיים). ⬅️ חנות שוקולד מיוחדת (ואז נבין מהו באמת טעמו של שוקולד איכותי). ⬅️ סדנת בונה כינורות (כאן תחכה לכם הפתעה נעימה). ⬅️ גלריה סבאודה (כאן יחכו לנו: רמברנדט, בוטיצ'לי, ואן אייק ואחרים). ⬅️ המוזיאון המצרי (השני בחשיבותו בעולם).
20/06/2025-
26/06/2025
ללכת בזמן – טיול ייחודי סביב העיר רומא – אמונות, אגדות, טבע, היסטוריה, אמנות ומסורות – בחבל לציו (לטיום) הקסום. עיירות קטנות וציוריות שהזמן עצר בהן מלכת; ארמונות, וילות, גנים מרהיבים, מטבח עשיר ופסטיבל מרבדי הפרחים, היפה ביותר באיטליה.
30/07/2025-
05/08/2025
עמק אאוסטה, חבל בצפון מערב איטליה, השוכן למרגלות האלפים המערביים, ליד הפסגה הגבוהה ביותר באירופה. נופים אלפיניים דרמטיים, אין סופיים ועוצרי נשימה, טירות מימי הביניים וכפרים ציוריים. נתוודע למלאכות, מנהגים וטעמים של האזור המיוחד הזה ונצטרף לרבים, המבקרים בפסטיבל הקיץ הגדול: דוכנים, מוזיקה, מופעי פולקלור עממיים, תערוכות, גסטרונומיה ועוד.
05/09/2025-
15/09/2025
סרדיניה האיטלקית וקורסיקה הצרפתית, שני איים, הקרובים עד כמעט נגיעה, הם שני עולמות שונים, המספרים יחדיו פרקים עלומים בתולדות הים התיכון. ההרים המיוערים, הסלעים הצבעוניים והחופים המשוננים של קורסיקה חוברים לנופי – הקדם ולמפרצי הים המקסימים של סרדיניה, ביצירת תמונה ייחודית של פיסות יבשת בלב ים. מגוון אתרים מרתקים מאפשרים הצצה אל נבכי תרבות מסתורית בת אלפי שנים, ועיירות ציוריות משלבות פולקלור – רועים באמנות עממית רבת פנים.
08/10/2025-
15/10/2025
סיציליה – האי הגדול ביותר בים התיכון וככזה, היה משאת נפשם של כל העמים ששלטו באזור: הפיניקים, היוונים, הרומאים, הביזנטים, הערבים, הנורמנים, והספרדים. עמים אלו כבשו אותה והשתמשו במשאביה כשהם מותירים אחריהם את שובל תרבותם החומרית והרוחנית. טיול בסיציליה הוא מסע במנהרת הזמן בין מקדשים יווניים, פסיפסים ביזנטיים, כנסיות נורמניות, וביקורים בהרי הגעש היחידים באירופה שעדיין פועלים.
21/11/2025-
26/11/2025
טיול בין שתי ערים. מילאנו היא מרכז: כלכלי, תרבותי ומובילה מבחינת עיצוב ואופנה. נסייר במילאנו, שהיא שם נרדף ליופי ואסתטיקה ונגיע גם לאתרים ומקומות פחות מוכרים. טורינו, הבירה הראשונה של איטליה, עיר אלגנטית עם שדרות רחבות, מבנים מרשימים, מוזיאונים וארמונות. טורינו היא גם מרכז לייצור שוקולד מעולה ולקפה נפלא.
15/12/2025-
22/12/2025
טוסקנה היא אחד מן האזורים היפים, הרומנטיים והידועים בכל העולם כולו. עיירות וכפרים קסומים, שהזמן עצר בהם מלכת, כרמים של ענבים ומטעי זיתים, והפרח של טוסקנה – פירנצה – עיר תרבות ואמנות, ערש הרנסנס. טיול המשלב, ביקור בעיירות וכפרים ציוריים, והעיר פירנצה.
נעים להכיר
רחל ספיר

רחל ספיר

מרצה. מספרת סיפורים

פעם מזמן מזמן, אחרי ארוחת השבת, אבא היה מספר לנו סיפור. כשהוא סיפר, הזמן עצר מלכת, לא עניין אותי שום דבר, הייתי מרותקת. סיפורים מופלאים, ספק אמיתיים, ספק בדיוניים, אבא שלי היה מספר הסיפורים. היום כשאומרים עלי "את לא רק מרצה, את מספרת הסיפורים", אני חושבת על אבא, מבחינתי שם הכל התחיל. ספור הוא כמו חץ שננעץ עמוק בלב, שם הוא נשאר…

הרצאות שצפית בהם לאחרונה
לא נצפו עדיין הרצאות באתר
צרו איתי קשר

לפרטים והזמנת הרצאה / סדרה,
מוזמנים ליצור איתי קשר