ניתן לראות באמנות העוסקת בסיפורי המקרא סוג של פרשנות.
זו יכולה לחתור לתרגם את המסופר באופן מדויק, היא יכולה גם לראות בכתוב המקראי קרש קפיצה לביטוי אישי, ליצירתיות ולדמיון.
סיפורם של אדם וחווה, התקבע בתודעה של רבים והפך להיות סיפור ויזואלי המופיע רבות ביצירות אמנות. מה מניע את האמנים לעסוק בסיפורם של אדם וחווה? מדוע הם פופולאריים?
סיפורם המכונן של קין והבל, האחים הראשונים בעולם וסיפורם הדרמטי של יוסף ואחיו, זכו לתיאורים אמנותיים רבים ובחלקם עם התאמות למציאות העכשווית.
סיפורי חייהם המרתקים של אבות האומה, שהובאו לידי ביטוי באין ספור יצירות אמנות, המתארות את אברהם, יצחק ויעקב, מצד אחד כדמויות מופת ומן הצד האחר, כדמויות אנושיות.
דמותו של משה רבנו, גדול הנביאים בישראל, היא הבולטת בכל דמויות התנ"ך, לכן היה נושא ליצירות אמנות רבות. מיכלאנג'לו, בוטיצ'לי, טינטורטו, רמברנדט ואחרים, תיארו אירועים מחייו.
דמות רב גונית: רועה, מלך, משורר, לוחם ונואף. בספור חייו של המלך דוד אין רגע דל, אין רגע של שקט, מה שהופך אותו למשאת נפש של כל אמן, לצייר או לפסל דמות מורכבת זו, השאלה היא רק, איך הוא יעשה את זה? מדונטלו דרך מיכלאנג'לו ועד לג'אנלורנצו ברניני.
נשים, נשים; חכמות, נחושות, חושניות ומפתות. הן לא היו עסוקות רק בנישואין וילדים, אלא חוו גם חיים מרתקים, מלאי אירועים דרמתיים, אהבות ואכזבות.
מבט על יצירות מופת לתיאור סיפורי התנ"ך, בראייה של התקופה ובהשוואה לתקופות אחרות. זה כמו ביקור בעולם אחר, חוויה שקשה לתאר אותה במילים. אנחנו שוכחים את הזמן ועיקר המחשבה שלנו תהיה נתונה ליצירה עצמה ולמה שהיא גורמת לנו להרגיש.
התקרה עוצרת הנשימה, יצירתו המרהיבה של Il Divino – האלוהי, מיכלאנג'לו, וציורי הקיר של אמנים שונים, העוסקים בספורים ובדמויות מן התנ"ך.
© כל הזכויות שמורות לרחל ספיר